Logistiikkaa lukiolaisille

Esipuhe

Vuosaaren lukio oli Suomen ensimmäinen lukio, jossa aloitettiin logistiikka-nimisen oppiaineen opetus. Yksi tärkeimmistä syistä opettaa logistiikkaa Vuosaaressa oli se, että koulun naapurissa on Itämeren yksi merkittävimmistä satamista.

Ilmakuva Vuosaaren satamasta
Vuosaaren satama ilmasta katsottuna.

Tämä lukiolaisille laadittu sähköinen opiskelupaketti kattaa Vuosaaren lukion kurssit LO1 (luvut 1-9) sekä LO2 (luvut 10-15). Lisäksi käsitellään logistiikka-alaa ja siihen liittyviä koulutusmahdollisuuksia (luku 16). Tavoitteena on ollut tarjota lukioon sopiva yleissivistävä näkökulma logistiikkaan.

Materiaalin tekeminen on ollut meille vaativa, mutta myös hyödyllinen ja opettava kokemus. Otamme vastaan palautetta erittäin mielellämme.

Yhteistyö Reijo Rautauoman säätiön ja sen Logistiikan Maailma -sivuston kanssa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden laajentaa näkökulmaamme ja yhteistyötämme logistiikan ammattilaisten suuntaan. Säätiön myöntämillä stipendeillä tuemme ja kannustamme opiskelijoitamme aktiiviseen logistiikan opiskeluun. Toivomme, että logistiikka-ala voisi tarjota tulevaisuuden työnäkymiä myös Vuosaaren lukion opiskelijoille.

Petri Karppinen, Pekka Lepistö ja Juha Venäläinen

Aineistoa päivitetään tarpeen mukaan sekä koulun kuin myös julkaisijan toimesta.


Ajankohtaista lukiomaailmassa

Lukio-opetus mullistuu: Kurssit muuttuvat opintopisteiksi, oppiaineiden rajat murtuvat helpommin (Helsingin Sanomat, 7.11.2019).

Helsinkiläisrehtorit huolestuivat aikuislukion hajottamisesta: ”Miksi muuttaa sellaista, joka toimii hyvin” (Helsingin Sanomat, 22.11.2019).