Sivuston käyttöohjeet

Tälle sivulle on koottu Logistiikan Maailma -sivuston käyttöohjeita.

Sivuston rakenne ja navigointi

Logistiikan Maailma -sivuston sisällöt on jaoteltu seitsemän pääotsikon alle: Logistiikka, Tuotanto, Hankinta ja myynti, Sopimukset, Kuljetukset, Logistiikan toimijat sekä Kauppa ja tullaus. Nämä aihealueet muodostavat sisältörakenteen päätasot. Näiden lisäksi on kahdeksas päätaso Aineistot, joka sisältää lisäaineistoa eri aihepiireihin liittyen.

Sisältörakenteen päätasot toimivat myös sivuston navigoinnin päätasoina. Navigointivalikot löytyvät sivunäkymästä varsinainen sisällön yläpuolelta sekä vasemmasta palstasta.

Kuvakaappaus, jossa korostettuna sivun navigointivalikot.
Logistiikan Maailma -sivuston navigaatiovalikot.

Vasemman palstan navigaatioalue kertoo myös kulloinkin auki olevan sivun sijainnin sisältörakenteessa. Esimerkiksi tässä kuvassa avoinna on sivu Hinnoittelu, joka sijaitsee Maatiekuljetus-kokonaisuudessa Kuljetukset-pääotsikon alla:

Kuvakaappaus, jossa avoinna oleva navigaatiorakenne kertoo sijainnin sivustolla.
Vasen navigaatio kertoo sijainnin: Kuljetukset/Maantiekuljetus/Hinnoittelu.

Tämän navigaationäkymän avulla käyttäjä voi vaivattomasti siirtyä sivulta toiselle aihekokonaisuuden sisällä sekä siirtyä toisen aihepiirin pariin.

Sivukartta – sisällysluettelo ja aakkosellinen hakemisto

Logistiikan Maailma -sivuston sisältöjä voi selata myös sisällysluettelon ja aakkosellisen hakemiston avulla. Nämä löytyvät sivun ensimmäisen navigointivalikon Sivukartta-linkin takaa.

Kuvakaappaus, jossa Sivukartta-linkki on korostettu.
Sivukartta-linkin takaa löytyvät sisällysluettelo ja aakkosellinen hakemisto.

Johdantoesitykset

Useista Logistiikan Maailma -sivuston aihealueista on tehty tiiviit johdantoesitykset Google Slides -presentaatiomuodossa. Kaikki johdantoesitykset löytyvät tältä koostesivulta, ja ne löytyvät myös kunkin aihepiirin aloitussivulta.

Kuvakaappaus johdantoesityksen linkistä Logistiikka-sivulla.
Logistiikka-aihealueen pääsivulla on linkki osion johdantoesitykseen.

Johdantoesityksen linkkiä klikatessa esitys avautuu verkkoselaimen uuteen välilehteen, jonka jälkeen sitä voi selata nuolinäppäimillä eteen- ja taaksepäin. Kun esitys on katsottu, voi välilehden sulkea.

Linkkien käyttäminen

Sivustolla on linkkejä ulkopuolisille verkkosivuille, esimerkiksi lähteisiin, tausta-, ja lisämateriaaleihin. Ulkopuolisen linkin tunnusmerkki on pieni nuolikuvake linkin perässä, esimerkiksi Reijo Rautauoman säätiö.

Sivuston ulkopuolelle johtavat linkit avautuvat oletusarvoisesti uuteen selainikkunaan tai selaimen välilehteen. Kun olet tutustunut ulkopuolisen sivuston materiaaleihin, voit sulkea kyseisen ikkunan tai välilehden ja jatkaa Logistiikan Maailman selaamista alkuperäisessä selainikkunassa.

Logistiikan Maailma ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä eikä paikkansapitävyydestä.