Tälle sivulle on koottu Logistiikan Maailma -sivuston käyttöohjeita.
Sivuston rakenne ja navigointi
Logistiikan Maailma -sivuston sisällöt on jaoteltu seitsemän pääotsikon alle: Logistiikka, Tuotanto, Hankinta ja myynti, Sopimukset, Kuljetukset, Logistiikan toimijat sekä Kauppa ja tullaus. Nämä aihealueet muodostavat sisältörakenteen päätasot. Näiden lisäksi on kahdeksas päätaso Aineistot, joka sisältää lisäaineistoa eri aihepiireihin liittyen.
Sisältörakenteen päätasot toimivat myös sivuston navigoinnin päätasoina. Navigointivalikot löytyvät sivunäkymästä varsinainen sisällön yläpuolelta sekä vasemmasta palstasta.
Vasemman palstan navigaatioalue kertoo myös kulloinkin auki olevan sivun sijainnin sisältörakenteessa. Esimerkiksi tässä kuvassa avoinna on sivu Hinnoittelu, joka sijaitsee Maatiekuljetus-kokonaisuudessa Kuljetukset-pääotsikon alla:
Tämän navigaationäkymän avulla käyttäjä voi vaivattomasti siirtyä sivulta toiselle aihekokonaisuuden sisällä sekä siirtyä toisen aihepiirin pariin.
Sivukartta – sisällysluettelo ja aakkosellinen hakemisto
Logistiikan Maailma -sivuston sisältöjä voi selata myös sisällysluettelon ja aakkosellisen hakemiston avulla. Nämä löytyvät sivun ensimmäisen navigointivalikon Sivukartta-linkin takaa.
Johdantoesitykset
Useista Logistiikan Maailma -sivuston aihealueista on tehty tiiviit johdantoesitykset Google Slides -presentaatiomuodossa. Kaikki johdantoesitykset löytyvät tältä koostesivulta, ja ne löytyvät myös kunkin aihepiirin aloitussivulta.
Johdantoesityksen linkkiä klikatessa esitys avautuu verkkoselaimen uuteen välilehteen, jonka jälkeen sitä voi selata nuolinäppäimillä eteen- ja taaksepäin. Kun esitys on katsottu, voi välilehden sulkea.
Aineistojen hyödyntäminen verkko-oppimisympäristöissä
Mikäli yrityksellä tai oppilaitoksella on käytössä oma verkko-oppimisympäristö (esim. Moodle, Canvas, Peda.net jne.), saa Logistiikan Maailman aineistoja vapaasti hyödyntää opetuksessa.
Aineistoa voi kopioida oppimisympäristöön, tai oppimisympäristöstä voi linkittää esimerkiksi niille Logistiikan Maailman sivuille, joilla käsitellään kulloinkin opetettavia asioita. Myös Logistiikan Maailman osaamistestejä kannattaa hyödyntää:
Linkkien käyttäminen
Sivustolla on linkkejä ulkopuolisille verkkosivuille, esimerkiksi lähteisiin, tausta-, ja lisämateriaaleihin. Ulkopuolisen linkin tunnusmerkki on pieni nuolikuvake linkin perässä, esimerkiksi Reijo Rautauoman säätiö.
Sivuston ulkopuolelle johtavat linkit avautuvat oletusarvoisesti uuteen selainikkunaan tai selaimen välilehteen. Kun olet tutustunut ulkopuolisen sivuston materiaaleihin, voit sulkea kyseisen ikkunan tai välilehden ja jatkaa Logistiikan Maailman selaamista alkuperäisessä selainikkunassa.
Logistiikan Maailma ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä eikä paikkansapitävyydestä.
Sivu päivitetty / tarkistettu 6.3.2024.