Business Finland

Finpro ja Tekes ( Teknologian ja Innovaatioiden Kehittämiskeskus ) yhdistyivät vuonna 2016 ja Finpro-palvelut tarjotaan nyt  nimen ’ Business Finland ’ alla.

Business Finland on asiantuntija- ja palveluorganisaatio, joka aikaisemmin toimi osana Suomen Ulkomaankauppaliittoa. Business Finlandin tarkoituksena on nopeuttaa suomalaisten yritysten kansainvälistymistä samalla siihen liittyviä uhkatekijöitä vähentäen. Business Finland toimii tai on edustettuna yli 450 maassa osaksi naapurimaiden kautta. Suomessa Business Finlandin keskustoimipiste on Helsingissä ja sen lisäksi on kahdeksan aluetoimistoa melkoisen kattavasti. Business Finlandin palvelutarjontaan kuuluvat mm:

  • Hanketietopalvelut
  • Innovaatiopalvelut
  • Konsultointipalvelut
  • Maaprofiilit
  • Markkina-aluepalvelut
  • Neuvontapalvelut
  • Näyttelyt
  • Seminaarit Suomessa
  • Julkaisutoiminta

Suomessa Business Finland on julkaissut muun muassa Laivauskäsikirjan (esimerkki Laivauskäsikirjan sisällöstä), Messuluettelon, Directory of Finnish Exporters eli suomalaisten viejien luettelon sekä Vientiprosessioppaan. Laivauskäsikirja on esim. tilattavissa ajan tasalla olevassa sähköisessä muodossa.

Business Finland toimii yhteistyössä monien muiden suomalaisten yritysten kehittämiseen paneutuvien palveluorganisaatioiden kanssa, joista mainittakoon Kauppa- ja teollisuusministeriön puheenjohtajuuden alla toimiva FINSIPRO-toimikunta, jonka työhön mm. Suomen Huolintaliikkeiden Liitto ry osallistuu. Finsipro pyrkii tarjoamaan kauppamenettelyjen kehittämiseen ja käyttöönoton edistämiseen toimivan foorumin sekä vuorovaikutussuhteen organisaatioiden, yritysten ja viranomaisten välille.

Muut Finsipron jäsenet ovat: Ulkoasiainministeriö, Liikenne- ja viestintäministeriö, Kansainvälinen kauppakamari ICC, Keskuskauppakamari, Kauppakamarit, TIEKE tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry, Tulli, Suomen Kaupan Liitto, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK ja Suomen Logistiikkayhdistys.

Vuoden 2016 loppupuolella hallitus on tehnyt esityksen parantaakseen suomalaisyritysten kansainvälistymispalveluita yhdistämällä Finpron ja Tekesin ( Teknologian ja Innovaatioiden Kehittämiskeskus ), jotka jo toimivat samassa katuosoitteessa. Työnimenä uudelle yhdistykselle on Growth Finland.